Değerli Meslektaşımız,

Bazı sigorta şirketlerinin zorunlu trafik sigortasında, dağıtım kanalları arasında (Kendi dijital satış kanalları dahil) farklı fiyat ve uygulamalarının engellenmesine yönelik İcra Komitemiz tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 2024/23 sayılı Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Paket Poliçe ve Ek Teminat Uygulaması Hakkında Sektör Duyurusu yayınlanmıştır.

Diğer yandan, söz konusu uygulamaların devam ettiği hususunda İcra Komitemize bilgiler iletilmektedir. Bu kapsamda, İcra Komitemizin konuya ilişkin yapacağı çalışmalarda değerlendirilmek üzere, zorunlu trafik sigortasında, dağıtım kanalları arasında (Kendi dijital satış kanalları dahil) farklı fiyat ve uygulama yapan sigorta şirketlerine ilişkin somut bilgi ve belgelere ihtiyaç duyulmaktadır.

Söz konusu somut bilgi ve belgelerin (Sigorta şirketi unvanı, farklı fiyat ve uygulamaya ilişkin açıklama notu, ilgili poliçe ve teklifname örnekleri vb.) sigortacilik@tobb.org.tr adresli e-posta hesabımıza gönderilmesini önemle rica ederiz.

Saygılarımızla,

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi